Igår middag kom Ida och Per hem igen. Vet inte vem som blev allra lyckligast över att se och höra Ida studsa runt i trädgården och rulla sig i snön. smiley. Alice har inte varit sig lik under tiden Per och Ida varit borta, hon har letat efter sin dotter Ida. Nu blev det fart på Alice, hon var överlycklig. Hälsa och prata med husse och busa med Ida. Josef flinade, lade upp sitt finaste lite tandlösa smile. Han är så gullig då han “skrattar”. smiley.

Det kändes underbart att ha familjen samlad igen och att allt gått så bra. Det blev ett par riktigt bra parningar, Ida var stormförtjust i sin Samu. Nu får vi bara hoppas att vi har naturen och lyckan på vår sida, att det blir ett antal riktigt friska och vackra valpar efter ca 63 dagar, dvs i mitten av april.

Blomberg bjöd på fantastiskt fint väder, kallt men sol och vackert ute på sjön. Det blev en härlig promenad i koppel för att undersöka hur tjock isen var.


Per var så glad över resan, det fungerade perfekt. De hade haft det mycket kallt men bott på ett väldigt trevligt hotell. Varit ute och tittat sig omkring i den lilla staden Lovisa. En typiskt vacker sommaridyll med små trähus i vackra färger, vatten som nu var is/snö, restauranger, sjöbodar, som nu var igenbommade. Mycket var angivet på svenska och finska. Orten där Anita och Sami bor, Ruotsinkylä, betyder Svenskbyn.

Ett stort och varmt tack till Anita och Sami på kennel Roxier, samt till Jenni som fungerade som tolk via telefon och sms om det blev språksvårigheter. smiley.
Här har vi Samu, Ida och Anita efter en lyckad parning.

Sami , Anitas make, visade Per sin tillverkning av Retkinuotio, “lägereldar” en mycket smart uppfinning som han tagit patent på. Per fick några eldar som vi nu skall prova. Dessa helt ekologiska eldstäder för värme, kaffe, vatten, grill är intressanta för oss som är ute i skog och mark. Titta in på hemsidan.

smiley Fortsättning följer…….!