Per och Ida kom till ett kallt och snörikt Finland. Det var dimma och – 10 C då de reste till Mäntsäla för att besöka en veterinär och ta ett nytt progesteronprov på Ida. Vilken tur att vi skjöt upp resan, värdet var fortfarande lågt så minst ett par, tre dagar till ägglossning.

Natten mellan måndag och tisdag var det snöstorm i området, det kom ytterligare ca 20 cm snö. Då var det skönt att vila och ta det lugnt på hotellet efter den långa resan.

Samu och Ida har naturligtvis träffats, de är väldigt förtjusta i varandra och gjorde tafatta försök till parning. Det är första gången för dem båda, så man får förstå att det inte är helt självklart hur det hela skall gå till. Dessutom är Ida inte riktigt redo smiley. Men de hade kul med varandra!

I eftermiddag skall Ida ta ett nytt prov och se hur hon ligger till i progesteronnivåerna. Gissar att det först idag och ett par dagar framåt som är de “rätta dagarna” smiley. Vilken tur att det finns dessa möjligheter till prover, där man får svar direkt. Det är nödvändigt när man reser så långt.

Hemresan är bokad lördag natt, men om det behövs är det inga bekymmer att flytta fram avresan.

Under tiden njuter Per och Ida av sin lilla minisemester. De bor på ett väldigt trevlig hotell i den lilla staden Lovisa. Idag har de strålande solsken och riktigt bister kyla. De skulle ut och fotografera och se sig om innan det var tid för veteinärbesöket.

När de besökte Anita och Sami, samt naturligtvis Samu och hans collieflock, fick Per också bekanta sig med Anita och Samis vackra travhästar.

Ida är en förtjusande hund att ha med sig ute på äventyr. Hon är så glad och obekymrad i alla nya miljöer, det är så härligt. Per får mycket beröm för sin vackra och underbara lilla tiksmiley.

Nu håller vi tummar och tassar att Ida och Samu skall få till det vid sina kärleksmöten under kommande dagar, så det blir fantastiska valpar fram i april.

Denna bild tog vi i somras då de hade en rolig date!
Här är flera bilder från sommarens date.

Fortsättning följer…………….smiley