I dag reser Per och Ida äntligen till Stockholm och stiger på nattfärjan till Åbo, sedan blir det ca 25 mil bilresa österut, till Ruotsinkylä och Kennel Roxier. De skall bo på hotell i Lovisa.
Jag hade väldigt gärna följt med på denna spännande resa, men tyvärr har vi ingen som kan ta hand om Alice och Josef, så jag får hålla ställningarna hemma. Det har varit en hel del planering inför resan med kontakter, pappersarbete, boka färja, hotell. Första avresedagen var planerad i fredags, men efter besked från veterinären efter ett blodprov blev resar framflyttad.

Samu och Ida träffades i somras och blev väldigt förtjusta i varandra, nu hoppas vi att de vill para sig med varandra och att det blir fantastiska valpar. Förutsättningarna är de bästa!

Ida är väl meriterad i utställning, fullcertad, är Svensk Viltspårchampion, har gjort mentaltest och fått bra poäng på de momenten som vi värdesätter högt, d.v.s. stabila nerver, socialitet och normal nyfikenhet. Hon har tävlat, blivit uppflyttad till lägre klass.
Hela kullen har gjort MH med gott resultat, alla skottfasta. En i kullen, Bellis, är KORAD. Alla i kullen är också HD-röntgade med A och ED 0. Alla i kullen är ögonlysta som vuxna, fyra har u.a, en har ldr.crd.

Vi har funnit en mycket trevlig och vacker hane till henne, Roxier’s Blue Maxson ”Samu”, som har samma goda egenskaper som Ida. Han är ung, fyllde två i januari, är ännu inte mentaltestad, men båda hans föräldrar har godkänd finsk mentaltest med god tillgänglighet.

Ida och Samu är samma typ av hund, klassiska collie med mycket bra rörelser, bra kroppar och trevligt temperament.

Samu har under hösten/vintern ställts ut i Finland och fått mycket bra kritik, placerat sig bland de främsta i stor konkurrens. Har bland annat fått 6 Cert, 2 – R-Cert, 3 CACIB, BIR, BIM! Mycket bra för en så ung hane.

“With these show results, Roxier’s Blue Maxson took the first place in the Top 10 of the show males in rough collies in year 2010.”

Samus båda systrar är 1:a och 2:a “ i Top 10 of show female in rough collies in year 2010.”

Samu, Roxier’s Blue Maxson är efter C.I.B Finch Ruch EEch Roxier Blue Maxam “Sakke”, undan Roxier’ Star of Past “Sanja”.

Sakke och Sanja har fått 13 valpar, 3 kullar. Sex av nio avkommor har röntgats med HD A/ ED 0. Fyra valpar föddes sommaren 2010 och är för unga för utvärdering. Samu har HD-index 123, vilket är ett bra värde. Ögonresultaten är bra, dock ett litet colobom i sista kullen.

Flera av syskonen har mycket goda meriter på utställning, en är FI CH efter att ha godkänd mentaltest.

Tusen tack till Anita Muuronen på Kennel Roxier att vi får använda denna lovande och framgångsrika unga gosse!

Nu håller vi tummmar och tassar för de unga tu, att allt skall gå riktigt brasmiley.