Vi fick exklusivt besök ute i viken. När vi tittade ut såg vi ett djur en bit ut på isen. Först trodde vi det var ett rådjur, men upptäckte att det var en mycket stor fågel. Den slog med vingarna och vi konstaterade att det var en havsörn. Den har tidigare synts till häromkring.

Jag fick fram kameran, med 300 mm teleobjektiv. Det räckte dock inte långt att få en bra bild av den stora vackra örnen. Jag tog mig nedåt udden för att komma närmare, men väl där ute kände örnen vittring, lyfte sina stora vingar och flög norrut över Vänern.

När vi varit ute på isen har hundarna varit väldigt intresserade av något som varit fastfruset, precis vid denna plats observerade vi havsörnen. Den sökte naturligtvis efter föda.

Det är mäktigt att se en livs levande havsörn, och på bilderna ser den ut att ha sällskap. Kan inte avgöra om det är en unge, eller om det är korparna som gör örnen sällskap.

Här är några bilder och flera finns i Naturgalleriet.