Josef, vår älskade pensionär, har under många år haft olika smeknamn som exempelvis lejonkungen för sin stora man. Numera klipper vi honom, så “hakuna matata” stämmer numera allra bäst på vår lejonkung. Det är ett swahiliskt motto och betyder inga bekymmersmiley.

Josef har alltid varit en glad och obekymrad gosse. Som liten valp var han en utbrytarkung, kunde ta sig ut i de smalaste springor, kröp under staket, öppnade grindar, dörrar och gjorde sig populär för pappa Gordon som stod bakom och slank med ut. Josef är en stor trygghet i flocken, ingenting skrämmer eller hetsar upp honom. Jo möjligtvis kattugglorna som sitter i träden och skriker under natten, då kan han ta till skall. Mat är och har alltid varit hans stora passion. Han föredrar att alltid gå ca 5-10 meter bakom när vi är på promenad, där har han full kontroll om vi sticker ned händerna i fickorna och tar fram något ätbart. Då kommer han snabbt fram och skall vara med och dela. Josef missar aldrig när kylskåpsdörren öppnas, eller något ätbart tas fram.

Han närmar sig tolv år, men är och har alltid varit en frisk och glad hund. Aldrig någonsin att Josef har matvägrat, skulle han göra det skulle vi bli riktigt oroade. Han är med oss på våra långpromenader ute på sjön, men tar det lite lugnare än Alice och Ida. Idag var vi ute och pulsade i snön och han fick lite fnatt, busade med Alice och Ida. smiley

Ida älskar sin kompis Josef, blir alldeles olycklig om han får gå ut ensam med mig eller husse. Då sitter hon och ylar tills han kommer tillbakasmiley. Alice är också väldigt förtjust i Josef, när hon löper uppvaktar hon honom och han är så glad och gör sina tafatta försök. Josef är kastrerad sedan 4 års ålder.

Josef har varit duktig i lydnad, spår, uppletande, aglity och har även provat på rapport. Han har tävlar med Per och är uppflyttad i högre klass spår.

Vi hoppas att vår älskade lejonkung “hakuna matata” skall vara frisk och pigg några år till. Han ger oss så mycket glädje och är en stor trygghet, en klippa i flocken. Speciellt nu när vi planerar att para Ida och förhoppningsvis få valpar i huset, då är Josef ett gott sällskap till Alice.

Ida måste ges tillfälle att i lugn och ro utvecklas som mamma, utan Alice dominans.

Dagens bilder på Josef, lejonkungen, hakuna matata – är underbara. Se vilken glädje och styrka han har trots sin höga ålder.smiley
Alla i familjen älskar Josefsmiley