Efter vår härliga resa, som var en julklapp till oss själva, har vi börjat göra lite julfint ute i trädgården samt inomhus. Jag är inte förtjust i något överdåd av lampor och pynt, vill bara ha enkelt och mysigt. Lite vackra blommor, några adventsstakar, levande ljus, julgran och lite färskt enris och tallris som luktar så gott.

Vi firar ensamma Per, jag och hundarna så vi satsar bara på några få goda julspecialiteter. Julskinka, några goda sillinläggningar, inlagd stekt strömming, köttbullar med kanelsmak, rödkål kokt i vin samt ris a la malta för att nämna några favoriträtter. smiley

Vi köpte längdåkningsskidor, ja även långfärdsskridskor, samt speciella bälten till hundarna från Baggen. De är lite längre, samt ryckdämpande. I helgen som gick testade vi våra nya skidor tillsammans med Alice och Ida. Det var ett äventyr, hej och hå…..………herregud vad Ida drog i väg med mig, det blev en färd med fara för både liv och lem. Detta måste vi träna på, annars kan det bli brutna ben.

”Damerna” drar iväg då vi åker spark också, men den är något lättare att styra tycker jag. Alice är inte riktigt lika het på att komma framåt, Josef skuttar bakom oss, behöver inte vara i band, han sköter sig perfekt och får inte alls några idéer om att dra iväg från sin flock för att jaga och hitta på egna äventyr.

Vi har mycket snö i trädgården vilket gör att staketet blir allt lägre. Alice listar ut var hon kan ta sig över, är en notoriskt rymmerska, trots att hon är snart 8 år gammal och mor till två kullar. Nu har Per satt upp förstärkning och hoppas att hon skall hålla sig hemma på tomten. Ida och Josef, är så himla snälla, följer inte efter Alice då hon gör sina rymningar, utan ser bara så bekymrade ut att ”Alice har försvunnit”.

Nu snöar det igen så nog får vi en vit jul i år. Det skall dessutom bli bistert och kallt, men det är vackert.

Har varit ute på sjön, åkt spark och kollat isen. Den börjar bli stark, så till jul kan vi ge oss ut på långfärd hoppas jag.

Önskar alla en riktigt GOD och FRIDFULL JUL.
smileyPer och Gudrun