Husse och jag steg upp i ottan igen och reste till Skara BK för att tävla i appellklass spår.
Det regnade och var kallt. All min varma goa päls har matte lagt i papperspåsar i garderoben. Skara BK:s appellplan ligger nästan under vatten, där skulle vi lägga oss och sitta fint under momenten. Nog för att jag kunde ha fixat till lite bättre poäng på dessa ”sitta ned momenten” men efter att ha legat 3 minuter i blöt under platsliggandet var jag inte så värst intresserad att blöta ned mig ytterligare i rumpan. Husse torkade mig i baken och om magen, men mig lurade han inte, jag vet allt varifrån vattnet kom.

När vi skulle ut till våra spår, vi fick nummer 7 som låg längt bort närmast skogen, fick vi veta att det i skogen synts till både älg och vildsvin. Jovisst, jag är viltspårchampion, men nu gällde pinnspår, så jag ”pinnade” på och hittade apporterna. Lämnade över dem till en glad husse. Vi fick 9 poäng, det kom lite dofter från skogen intill.smiley

Så här blev poängen:

Linförighet 8,5/8,5
Framförgående 7,5/9,0

Platsläggande 5,0/5,0
Inkallande 9,0/9,0
Apportering 6,0/7,0
Hopp över hinder 5,0/6,0
Platsliggande 10,0/10,0

Budföring 9,0/9,0
Spårning 9,0/9,0

Totalt 257,5 poäng (gräns för uppflyttning är 224)

När vi kom hem hade vi fest, firade att husse och jag varit så duktiga både under lördagens mentaltest och nu uppflyttning till lägre klass spår och en 2:a placering med fin buckla i pris.

smileyTass från Ida