Att vakna upp till en ny dag är härligt. Tänker mycket ofta på min älskade bror Roland som för fyra år sedan förväntansfull gick till sängs på kvällen för att sedan aldrig vakna upp till en ny dag, hans sista dag före sin efterlängtade semester. Vi kan aldrig ta något för givet utan njuta och ta vara på livet medan vi har det.

Vi är väldigt morgonpigga i vår familj, gillar att stiga upp tidigt och njuta av morgonen med en kopp kaffe, läsa morgontidningen. Det är vackert ljus , klar luft och stilla ute förutom alla djur som har sina egna morgonrutiner.

Våra hundar kommer tidigt och kollar om vi är vakna. Hoppar upp i sängen, Ida krafsar lite med tassen, “pratar” med sin mörka stämma och sätter sig med sin rumpa på min mage. smiley Hon bjuder inte på något mjukt uppvaknande precis. Alice är mer diskret, lägger sig bredvid och “myspratar”. Josef är lite mer lat, har kommit med åldern, han stretchar och gäspar och är glad över att flickorna sköter väckningen, han får ju mat ändå!

Ida och Alice hälsar varandra god morgon, innan de får sin promenad och sin mat, genom att “prata”,Ida med sin mörka stämma, Alice med en ljusare ton, munhuggas och nagga varandra i kinder och runt öronen. De ser så roliga och gulliga ut, låter som de sjunger. Det är verkligen kärvänligt, mor och dotter har en fin relationsmiley

Josef är mer än elva år gammal, men pigg och glad över att få vara med sina flickor. När de leker, springer och busar, steppar han bredvid och vill delta på sitt sätt. Ibland tar han upp en leksak och vill ha dragkamp. Just nu får han extra uppmärksamhet från Alice. Hon löper och uppvaktar Josef, som är kastrerad sedan 3 års ålder. Josef tycker uppvaktningen är riktigt kul, är glad och gör sina små tafatta försök medan Alice tittar lite uppgivet på honom och försöker visa hur det skall gå till. smiley