Sista utställningsdagen i Kuopio blev otroligt het, + 37 C. Hundar, funktionärer och utställare var ordentligt trötta efter tre sådana varma dagar. Det gick bra för Alice och Ida, de fick Excellent. Ida placerade sig som 3:a i Open class ( av 17 vackra och mycket välgående tikar). Alice blev 4:a i Champion class, av sju tikar.

Domaren, från Spanien, var enormt snabb i sin bedömning, men premierade som de andra domarna under dessa dagar, klassiska collie med riktigt goda rörelser.

Om vi summerar de tre utställningsdagarna kan vi konstatera att Alice och Ida står sig enormt gott i hård konkurrens. Excellent för Ida alla tre dagarna och goda placeringar i klasserna. Alice fick “bara” VG första dagen pga lite hälta, vilket var en tillfällighet. De andra dagarna fick hon Excellent och placerade sig bra i sin klass.

Vi har sett många mycket bra collie, träffat jättetrevliga människor såväl collieägare som uppfödaresmiley . Vi hade tur med vädret, men det kunde ha varit lite mer humant i temperaturen. En bra bit över 30 C på en enormt stor torr grusig travbana där det inte fanns en buske, träd så lång ögat kunde se. En massa tält uppsatta, där man inte kunde vistas mer än i skuggsidan utanför. Det gick åt mycket vatten, alla såväl två och fyrbenta, var mer eller mindre blöta, duschade. Många hundar gick med blöta handdukar över sig.

Här finns bilder från Kuopio . http://gallery.skyelice.se

Resan gick sedan från Kuopio till Savonlinna, där vi fick låna en lägenhet som låg på 6:e våning med en magnifik utsikt över hamnen, sjön. Nu kom regnet, åskan mullrade och det blixtrade första natten, men det kändes så befriande med lite friskare luft. På måndag reste vi till Anna-Mari Lammi, Cesamen collie, och träffade hennes härliga hundar.

På eftermiddagen reste vi tillsammans med Anna-Mari ca 30 mil nedåt Kouvola för att träffa ett par vackra blå colliegossarsmiley. Det blev ett mycket positivt möte, speciellt Ida föll för en av dem. De var samma typ, temperament och hade otroligt kul tillsammans. Lekte med pinnar, sprang som tokar i trädgården, upp och ned för trapporna ned till sjön, ut på bryggan, i vattnet och badade. De var verkligen uppslupna och glada över att vara tillsammans. Känns som att Ida själv valt ut sin tillkommande kavaljer då hon skall paras till vinternsmiley. Vi var tillbaka i Savonlinna klockan ett på natten, dödströtta alla fyra. Vilken tur att vi hade bestämt oss för en extra dag, innan vi skulle resa 45 mil till Åbo för hemresa.

Vi har rest totalt 260 mil, tillkommer båtresan som tog ca 11 timmar enkel resa. Hemresan gick med med Silja Lines Europa. Det var en betydligt bekvämare och behagligare båt att resa med.

En mycket intressant, lärorik resa till de tusen sjöarnas land. Hoppas komma tillbaka igen, vi är förtjusta i Finland, människorna, colliehundarnasmiley