Vilken värme vi har här i Kuopio! SAWO SHOW 2010 är en jättestor utställning med ca 12000 hundar. Utställningsfolk och deras hundar är tappra, låter sig inte slås ned av denna hetta på över 30 C. Det går åt massor av vatten, vi duschar både hundarna och oss själva, dricker mycket och försöker att finna någon liten skuggig plats. De som säljer stora paraplyer gör goda affärer, vi har investerat i en sådan.

Eftersom solen steker så intensivt fick vi skaffa oss solskyddsmedel också, var lite brända efter gårdagens vistelse där ute på den stora travbanan där utställningen är.

Konkurrensen bland långhårig collie är mycket stor. Det är under dessa tre dagar 20-25 hanar anmälda per dag, och inte mindre än 40-50 tikar! Igår var det 45 tikar, varav 16 tikar i öppenklass. Ida klarade sig bra i den konkurrensen, fick Excellent och blev 4:e bästa tik i open class. Alice startar i championklass, fick mycket bra kritik, men tyvärr fick hon lite neddrag för hon haltade vid några steg. Det var hårt underlag, kanske någon sten låg där som hon fick i tassen. Hon fick en notering om ” obetydlig hälta” = V.G

Idag gick det betydligt bättre för Alice, hon fick Excellent och blev 4:e bästa championtik av sju mycket vackra tikar.

Ida visade sig också väldigt bra i öppenklass, hon hade en enorm konkurrens. De var 22 tikar i open class. Ida fick Excellent, blev kvar i första gallringen 8 kvar, men föll i från vid andra gallringen. Man placerar endast 4 i varje klass. Vi är enormt nöjda, det var mycket snygga tikar kvar, med underbara rörelser.

I morgon är en ny dag i utställningsringarna och vår sista dag här i Kuopio. Det skall bli ännu varmare enligt väderprognosen, + 36 C.

Det har varit jättekul under de här dagarna. Vi har träffat många mycket trevliga collieuppfödare och collieägare. Nu går resan vidare till Savonlinna och på onsdag reser vi tillbaka till Sverige.