För tre år sedan födde Alice sin första kull på Nationaldagen. Det var en mycket varm, het dag och hennes värkarbete började vid femtiden på morgonen. Det var vår första kull och väldigt spännande. Vår vän Hilde kom och var med oss som stöd och hjälp. Först ut kom Ida, en stor valp på 420 gram, som banade vägen för de andra som vägde 390-400 gram. Som 5:e valp och sist kom “Raketen”, Sunita, som med ett tjut mötte världen. Hon var då minst, vägde 365 gram.
Ett gäng välväxta valpar, fyra tikar och en stilig hane, Sydney, som utvecklats väl.
Sydney har blivit pappa till ett antal valpar som verkar bli riktigt vackra och framförallt trevliga i temperamentet. Det är väldigt glädjande så här långt, även om det kvarstår en del utvärderingarsmiley

Årets Nationaldag firade vi med tårta, presenter, rolig utflykt för Ida och mor Alice samt Josef, som fyllde 11 år dagen efter, 7 juni.

Josef är så glad och pigg igen efter sin tandoperation. Han har alltid haft lite sämre tandstatus mot de andra hundarna. Han har ätit samma mat, fått sina tänder skrapade, borstade, som de andra men ändå har han haft dåliga tänder. Nu fick han akut inflammation och vi fick besöka hundtandläkare, som sövde Josef och tog bort ett antal tänder som var infekterade. Det blev en hel del stygn i munnen, men det har läkt fint och han slipper ha ont.

Jag förstår Josef, förra veckan fick jag själv en fruktansvärd tandvärk. Aldrig någonsin har jag upplevt sådan värk, det strålade ut i öronen, upp i huvudet, nacken. Usch, jag pinades i fyra dagar, hade svårt att både dricka och äta. Äntligen, på måndagen, fick jag komma till min tandläkare som hjälpte mig. Gud, vad skönt det var att bli fri från denna smärta. Det var inflammation i en tandrot, pulpan, det blev rotfyllning och ett recept på Kåvepenin (antibiotika). Återbesök i veckan med ny rotfyllning och allt känns kanonfintsmiley

Har tagit nya fina bilder på Ida. Vi badade och fönade henne, sedan åkte vi till Lidköpings stadspark och fotograferade. Det blev riktigt vackra bilder som finns här: http://gallery.skyelice.se samt på hemsidan www.skyelice.se

I galleriet finns också roliga bilder på Ida och Josef som har kul nere vid sjön. De speciellt Josef, tycker det är kul att “fiska”. Jag slänger torra foderkulor i vattnet. Där försöker de fånga dem, Josef dyker gärna ned med nosen mot botten också. Alice var inte med denna gång, men tycker detta är väldigt kul också. Hon bubblar i vattnet, det ser så skojigt ut.smiley

Till helgen skall vi resa till Avesta och visa upp Ida på en internationell utställning. Vi har inga större förväntningar, gissar att domaren från Belgien, föredar den nya moderna kompakta typen av collie. Ida resprenterar den klassiska collien med lite “american touch” smiley

Lite härliga bilder från Nationaldagen med uflykt till Kattvik vid sjön Vristulven.