Jag är ingen flitig bloggare, det var länge sedan sist men för den skull har det inte varit händelsefattigt här i min lilla familj som består av Per samt våra colliehundar.

Jag har under sex veckor tillsammans med Barbro haft en valpkurs vid Götene Brukshundklubb. Det var ett 20-tal stora och små helt underbara valpar som fått lära sig umgås, ha kontakt med sin matte/husse, hälsa fint och lite sitt och kunna lägga sig ned. Vi har också ägnat oss åt nosövningar. Syftet med valpkurs är att skapa en trygg, harmonisk och välfungerande hund.

Alla var väldigt duktiga, ambitiösa och vi hade trevligt allesammans. Kursdeltagarna var så nöjda och examen firade vi i Sörboleden, där vi vandrade i den vackra ravinen, på spångar och över vattendrag. Jag fotograferade, bilder finns här.

Per har varit på ett spårläger med Ida. Under tre dagar hade de egen tid tillsammans med andra kursdeltagare. Kul för Ida att få rå om husse alldeles själv, få träna utan att mamma Alice är med och kanske lägger sig i hennes arbete. Ida är en väldigt duktig spårhund, är Viltspårchampion, men nu gällde det att gå andra typer av spår och markera pinnar. Husse och Ida ligger också i hårdträning i brukslydnaden för att kunna starta i appellklassen.

Det har varit riktigt fina utställningsframgångar under maj månad. Idas syster Bellis fick sitt första Certifikat, Perry, 13 månader, har visats två gånger och båda gångerna fått fint omdöme, 1:a pris samt Hederspris. En lovande ung gosse smiley.
Mamma Alice har också fått vara med, jag har visat henne i Championklass vid två Colliespecialutställningar. Det blev CK och en 4:e placering i bästa tikklass båda gångerna. Den ena gången var det hennes dotter Bellis som blev Bästa tik och fick Certetsmiley

Ida har fått stå över, hon har sina tre Certifikat på utställning. Nu satsar vi på lydnad- och bruksträning, samt visar henne på Internationella utställningar där vi hoppas få några fler CACIB (hon har ett redan).

Vi kan också avslöja att våra valpplaner börjar ta form. Ida har nyligen löpt och till nästa löp, som väntas bli någon gång januari 2011, kommer vi att para henne. Vi har under lång tid undersökt många olika hanar, det bästa är gott nog, men har ännu inte beslutat vilken det skall bli. Vi skall ut och resa lite i sommar, till Danmark för att titta på World Dog Show 2010, samt har även planer att ta en tur till Finland för träffa och titta på några trevliga gossar.

Det finns också några riktigt trevliga hanar i Sverige och Norge som vi är intresserade av. Det är himla svårt att bestämma sig, helst skulle Ida få lov att tala om vilken hon helst vill ha som far till sin första kullsmiley.

Jag är lite glad över mig själv också. Har nu kommit igång att träna hos sjukgymnasten igen. Det känns jättebra, måste hålla igång min sjuka rygg. Har sedan 13-årsåldern en “skada” , scolios, där ryggraden vridit, kökt sig. Det har blivit värre med åren, men det finns inget annat att göra än att träna musklerna runtomkring och se till att hålla sig lätt och smidig. När det gäller vikten äter jag numera relativt lite kolhydrater, följer LCHF. metoden, men även GI.

Har blivit modern och gått med i Facebook. Det är kul att läsa, lägga in lite bilder på hundarna och naturen, men jag kan inte tänka mig att som många gör, lägga ut allt jag gör under dagarna. Blir ibland helt förskäckt vad en del skriver – jösses, att lämna ut sig själv och sin familj så totalt! Några skriver ständigt att de är så enormt stressade, men tar sig ändå tid att gå in på Facebook tidiga mornar och sena kvällar, och berätta om stressen och eländet smiley. Facebook är ju i sig en verklig tidsljuv och stressande!!! Det är mycket som man inte begriper när det gäller människors val och handlande men det är upp till dem att välja.

Ljuvliga maj, det är så vackert ute med ljusgröna björkar, häggen blommar och sprider sin underbara doft. Körsbärsträden blommar, men jag ser inga bi. Hur blir det då med frukten?

Hoppas på lite sol och värmesmiley. Ha’ det så gott.