Det kom massor av snö förra helgen och under veckan. Vi kan inte minnas att vi någonsin har upplevt sådana snömängder. I trädgården har vi ett nät på 90 cm högt, det syntes knappast. Högarna där vi skottat blev det dubbla. Vi hade också mycket kallt, runt -15 C till -23 C när det var som lägst temperatur.

Alice, Ida och Josef har varit ute mycket i snön, de tycker det är kul, men försvann i snön. Vi har roat oss med lite skojiga övningar – snösöksmiley . Jag slängde ut godbitar, samt några leksaker i snön. Ida och Alice jobbade intensivt för att komma fram och finna leksakerna och godiset, tyckte det var jätteroligt.

Josef var med också, men tog det lite lugnare, mest att han inte ffick lov att komma fram. Alice och Ida höll honom tillbaka och han är en otroligt snäll och god kompissmiley. Har tagit en massa härliga bilder från dessa dagarna som finns i galleriet – http://gallery.skyelice.se

I slutet av förra veckan var det vackra vädret över och det började att regna. Nu blev det riktigt besvärligt, snön sjönk ihop och det blev vatten och otroligt halt. Det går knappast att ta sig fram utan gummistövlar och isbroddar på fötterna.

Hundutställning

I söndags reste vi till Örebro för att vara med på Kennelklubben i Örebro läns inofficiella utställning i Örebromässan. Jag hade anmält Perry, vår drygt 10 månader gamla gosse som bor utanför Karlstad tillsammans med Carin och storasyster Bellis. Vi såg fram emot att få träffa dem. Perry hade inte träffat Per sedan han var 4 månader, vi träffades för 3 månader sedan.

Som tur var träffades Per och Perry ute på parkeringen innan de gick in i mässhallen för Guuuud, så han skrek av glädje. Man skulle kunnat tro att han blev misshandlad, men han var bara så enormt glad och lyckligsmiley. Per tog honom in till Ida och mig i hallen, då blev det återigen en liten glädjeceremoni, men efter en stund lugnade han ner sig. Bellis fick stanna i bilen, liksom Alice och Josef.

Det blev ganska lång väntan innan Perry skulle in i ringen, men då hann Per att träna lite med Perry. De fick en fin kontakt med varandra, precis som när de låg och sov tillsammans vid valplådan. Carin hade också tränat honom att stå fint och fokusera på handen med en godbit. När det var Perrys tur att gå in i ringen blev det kanonbra, han var jätteduktig sprang så fint, ställde upp sig lugnt och fint. Vi konstaterade när vi såg honom att Perry utvecklats till en riktigt snygg ung hane och det tyckte domaren också. Han fick mycket bra omdöme och blev BIR i valpklass 4-12 månader (av fyra). Det är en lovande ung gosse smiley.

Alice barn är snygga och väldigt sociala och trevliga, dessutom visar de sig ha framåtanda och är väldigt bekymmerslösa. Livet är till för glädje, inte bekymmer! Det är härligt, man blir så glad att träffa dem!

Mindre glad är jag för väderleken idag. Det har snöat hela dagen, kommit ny tung snö, ca 20 cm. Suck – vad skall det bli härnäst? Nu varnas det för en ny storm, Xynthia. Gudskelov, att det kommer en ny så att vi – Per, Gudrun och Ida – inte behöver stå till svars längre för allt elände vad gäller naturkatastrofersmiley