För en vecka sedan skrev jag om vårkänsla, men den kom av sig. Just nu vräker snön ned igen och mer skall komma. Det lär ta tid innan allt smälter bort, snöhögarna blir allt högre runt om i trädgården och på vägen.

Hundarna var ute och lekte i snön för några timmar sedan. Alice fick med sig en gammal rolig tiger ut och det blev starten till en intensiv lek. Hon var fullkomligt stollig när Ida försökte ta den ifrån henne. Josef är glad och steppar en liten bit ifrån. Deras glädje smittade av sig, jag blev på riktigt gott humörsmiley.

Det har varit mycket OS, spännande att följa våra Olympiska deltagare. Charlotte Kalla bjöd på en härlig uppvisning. Senare på kvällen kämpade Marcus Hellner tappert och jag tyckte så himla synd om honom när han missade en bronsmedalj med ynka 1½ sekund efter att ha tagit ut sig totalt. Marcus är född i våra trakter, Lerdala, hans farmor och farfar var med i samma brukshundklubb som vi. Vi har tränat mycket Rapport med farfar och hans schäfer Apache. Tyvärr gick Rune bort förra året. Saknar våra trevliga träningspass ute i skogen. Han var mycket stolt över sin ambitiösa sonson som flyttade norrut för att förverkliga sin dröm som skidåkare.

Nästa guldmedalj blev Björn Ferry, jättekul. Men bäst av allt är nog Anja Pärsons fenomenala bronsmedalj. Det var en bragd i sig att överhuvudtaget komma till start och prestera så bra – efter den hemska kraschen. Guuuud, man trodde hon skulle slå ihäl sig eller åtminstone blir svårt skadad. Starkt, rent psykiskt också att ge fullt i samma backe bara ett dygn efter. Hon är en fantastisk tävlingskvinna, beundrar henne mycket.

Jag har gått med i Facebooksmiley. Man vill ju hänga med i utvecklingen och lära sig lite nytt. Men jag känner inte för att lägga ned så mycket tid som jag ser att en del gör. Kan nog bli lite beroendeframkallande om man skall delta i alla spel eller vad det nu ärsmiley.

Per är flitig och tränar med Ida i ridhuset Hällekis. Vi är ett gäng som hyr det några timmar varje onsdag under december-mars. Jag har också betalat för att vara med men ännu inte varit där för träning av olika anledningar. Men jag kommer igen fram på vårkanten med både träning av mig själv och med hund.

Just nu längtar jag efter vårtecken igen.