Snö, snö, mera snö är på väg. Så här snörik vinter var väldigt länge sedan vi hade här i Blomberg. Först tyckte jag det var härligt med den rena vita snön som låg som ett puder över den tjocka isen och vi kunde vistas långt ute på Vänern.

Nu har det kommit så mycket snö att det är mer eller mindre bekymmer att ta sig fram. Vi pulsar i snön för att komma ned till sjön och att ge sig längre ut kan vara riskfullt. En plogbil kommer och håller våra vägar öppna, men Per som reser till jobbigt tidigt på morgonen har haft lite bekymmer trots att vi har en riktigt bra vinterbil, en fyrhjulsdriven Volvo XC70. Den tar sig fram och upp för branta backen i alla väder.

Hundarna tycker det är skojigt med snön, speciellt Ida och Alice som orkar skutta i den höga snön som når dem till skuldrorna. Josef hänger med ibland också, men är trots allt 10 ½ år gammal och lite bekväm av sig.

När jag var barn gjorde vi snöänglar. Låg i snön på rygg och gjorde figurer med benen och armarna. Undrar om dagens barn ägnar sig åt sådana enkla lekar? Våra hundar slänger sig i alla fall på rygg och rullar sig i snön, en form av snöänglarsmiley.

Snöänglar, busiga grimaser och snöbollar.

En dag låg temperaturen runt 0 C, det var lite kramsnö. Då fastnar snön i pälsen på hundarna när de springer. Ida som tog sig en rejäl sväng i omgivningarna kom tillbaka och hade snöbollar runt benen, hela magen, bröstet och rumpan. Det var en ny upplevelse för henne, men tog det med ro som allting annat. Alice och Josef hade också fått snöbollar i pälsen, men inte lika rikligtsmiley. Det tog en bra stund att få bort dem med hjälp av varmluft. En varm dusch hade också fungerat.

Igår var våra valpar Peary & Henson 10 månader. De har blivit stiliga gossar, som är i puberteten med allt vad det innebär. Lyssnar inte på kommandon, “kan själva”, rymmer samt balanserar elegant på tre ben och pinkar revir. Perry har storasyster Bellis som han försöker uppvakta med lite tafatta inviter, men det är inte polulärt. Han får rejäla tillsägelser, men lyssnar dåligt på syrran, det där var väl inte så mycket att hetsa upp sig på tycker han. Efter en stund försöker han igen. Förstår att Bellis ibland blir lite trött på sin lillebror.

Har haft mycket jobb med att byta ut min dator. Den gamla har varit en trotjänare, har fungerat perfekt allt sedan 2003, men började låta som en gammal skramlig bil när den startades upp. Jag köpte en ny häftig dator med det senaste installerat, rejält med prestanda för att ha plats för mycket bilder, grafik och film.
De nya datorna levereras med Window 7 och det har visat sig inte vara kompatibelt med alla gamla program. Det har varit en hel del strul kan jag säga, nästan så jag höll på att ge upp.
Nu har jag dock löst det mesta, men tvingades köpa ett nytt program, Photoshop Elements 8, samt komplettera med en ny skrivare. Photoshop-programmet var inte bara att installera, trots att det skulle vara uppdaterat för senaste versionen Window 7. Efter flera dagar av telefonsamtal samt letande på nätet fann jag på ett engelskt forum en lösning som visade sig fungera i min dator! Vem påstår att den nya tekniken är enkelsmiley. Är jäkligt glad över att mitt hemsideprogram, Front Page 2003, i alla fall är kompatiblelt med Window 7smiley.