Nu förflyttar vi oss till en annan världsdel – Australien. Koalan är ett av väldens gulligaste djur tycker jag. Så himla söt, mjuk och gosig och så luktade den så gott av eukalyptussmiley.

Dingon är en underart till varg som härstammar från förvildade hundar. Den har inte hundens skall utan ylar som vargen. Aboriginerna, Australiens ursprungsbefolkning, använde förr tama dingo som jakt- och vallhundar.
Numera är dingon utrotningshotad och nedanstående dingo och dingovalpar träffade vi i ett reservat.Valparna var jättegulliga väldigt nyfikna och lekfulla med sina mänskliga ledare, precis som våra hundvalparsmiley

Det finns många farliga djur i Australien, som giftiga ormar, krokodiler och marina stingers – box jellyfish. Utmed hela norra kusten fanns underbart långa vackra sandstränder som var helt folktomma. Ingen badade, solade – naturligtvis för faran att bli attackerad av exempelvis krokodiler, men också box jellyfish.

De här skyltarna inbjöd inte till att ta sig ett bad eller en simtursmiley.