Det är nio månader sedan Alice två gossar “Arctic Explorer”, Peary & Henson, föddes. Nu är de tonårspojkar som testar sina gränser och prövar sina familjers tålamod.

Kashmirs (Henson) matte och husse Lone og John berättar följande:

“Vi har lige været til træning, det er altså en prøvelse. Kashmir sytes bare det de andre laver er så spændende, og jeg må virkelig prøve alle trik for at få hans opmærksomhed. Men ud over det går det rigtig godt, vi kæmper med linieføring, dette skyldes nok at han syntes det er langt mere spændende at snuse og finde nye dufte. Men jeg ved han kan så det skal nok komme igen.”

“En lille hilsen fra Kasmir: Jeg har det godt og jeg nyder livet, det så dejligt at være ude og løbe lidt langt væk fra mor og far. Ellers prøver jeg at vise mor og far hvor dygtig jeg er ,jeg kan nu hoppe fra den ene sofa til den anden, Dette må jeg ikke, men jeg er rigtig god, og gør det gerne. Jeg elsker mit legettøj, men nogen gange må jeg ikke lege for far (Orlando) så tager han bare bamserne el boldene og ligger med dem øv han kan være rigtigt tarvlig.”

Tack Lone, John och Kashmir för hälsningar.smiley

Det var riktigt kul att få veta att Kashmir vid 9 månader väger 21,3 kg och är 57 cm över manken. När jag talade med Carin idag, hade Perry vägts och gissa vad han vägde? Jo, 21,3 kg!

Carin bjuder på en kul historia om Perry, den lille egensinniga gossen som nu anser sig vara störst, bäst……..!!!!! Han rymmer, ger sig ut på egna äventyr.
Men här agerar han som en sann hjälte till Carins stora glädje:

Råttfångaren i Bråne.
Carin är måttligt förtjust i råttor och möss. Den senaste veckan har hon hört att det funnits möss inne i huset. Katten har också visat intresse. En tidig morgon i förra veckan vaknade hon uppe på andra våningen av ett förfärligt oväsen. Det brakade, böcker, hyllor och papperskorgar flög över golvet i den lilla hallen invid trappan. Hon steg upp för att se vad som var på gång. Där gick Perry bärsärkagång, slog med framtassarna som en björn, lät som trumpinnar mot det hårda golvet. Perry var på råttjakt, den skulle fångas till varje pris. Det tog inte lång stund så var hela jakten över. Musen/råttan slank ned i magen på Perry som var stolt och nöjd över att ha befriat sin matte från denna fara. Allt han rev ned som föll över honom, tog han ingen notis om – han kände sig som en stor modig hjälte som tog ansvar för sin flock. smiley

Trots oredan han ställde till med fick han beröm. Katten var åskådare och Bellis låg och sov och märkte inte ens sin lillebrors hjätedåd.smiley