Igår hade vi en härlig dag ute på isen. Hundarna och jag gick där ute i flera timmar. Efter så många dagar med sträng kyla har isen blivit tjock så vi tog oss långt ut på Vänern. Isen är täckt med lite pudersnö så man ser en del djurspår, förmodligen räv. Solen sken från en molnfri himmel, värmde gott denna kalla och otroligt vackra dag.

Kameran var med som vanligt och det blev en massa bilder på hundarna, de stora vita kala vidderna samt isformationer. Medan jag går en kilometer springer hundarna, speciellt Ida och Alice, tio gånger så långt. Vi var rejält trötta när vi kom hem. Det kommer bilder på hemsidan i “gallery”.

MyDog

I lördags besökte vi en av årets största dogshow – MyDog – på Svenska Mässan i Göteborg. Det är nu tredje året i rad som vi är där och visar Ida och Alice. Det gick över förväntan, båda flickorna placerade sig bra. De fick CK. Ida blev 2:a bästa tik och Alice 4:e bästa tik.

MyDog är en enorm tillställning, en av Europas största enlig arrangörerna med massor av hundar och mycket roliga försäljningsmontrar, rasmontrar, uppvisningar av räddningshundar, agility, lydnad. Här skulle man egentligen gå en hel dag, utan hund, för att hinna se och uppleva allt. Skall man ställa ut sina hundar, hinner man inte med allt det andra roliga, tyvärr.

Men vi kom hem med några prylar vi köpt och framförallt två fina priser till våra vackra och duktiga flickor som visade upp sig så fint i hård konkurrens.

Josef var hemma och vaktade huset, men vår granne Börje med barnbarnen Hampus och Felicia kom hit och tog ut honom på promenad. Tusen tack för hjälpen!

På vägen hem stannade vi och rastade Alice och Ida och tog vackra vinterbilder.