Så har vi passerat ännu ett årsskifte med bomber och raketer. Förra året var det förbluffande lugnt och fridfullt här i Blomberg, men säg den glädje som varar. I går kväll och vid tolvslaget var det bomber och raketer alldeles inpå huset.

Vi är så imponerade och glada för att våra tre hundar inte bryr sig det mista om detta elände, trots att det avfyrades rejäla bomber under deras sista kvällspromenad vid niotiden. Men jag kan bara inte koppla av och känna den där innersta glädjen när jag vet att det är så många djur som lider en sådan här helg. Skall djuren behöva ha det så här varje år bara för att en minoritet av befolkningen anser sig ha rättigheter att roa sig med dessa farliga och för andra så störande leksaker. Dessutom förstör det vår känsliga miljö.

Nyårsafton blev i övrigt en fin dag. Det var kallt, – 10 C . Åkte till klubben i Götene en stund, promenerade och lät hundarna leka i snöhögarna. Vi drack lite kaffe tillsammans med goda vänner för att sedan bege oss hem.

Trötta, lite frusna kurade vi ihop oss i stugvärmen och började göra iordning vår nyårssupe. Vi satte på gasolvärmaren, element och infravärme samt dukade fint ute på verandan. Det blev jättemysigt och trots kylan ute hade vi det varmt och gott.

Naturligtvis hade vi förberett något riktigt gott till Josef, Alice och Ida också. Stora köttiga märgben som de fick stax innan tolvslaget.

Vi hade först en toast med löjrom, creme fraiche, rödlök och dill. Till det öppnade vi champagneflaskan. Därefter åt vi oxfilé med bearnaisesås och ungsbakade grönsaker. Nu avnjöt vi ett italienskt rött vin. Till efterrätt hade vi gjort pannacotta med färska bär. Det smakade underbart.
Vid tiotiden flyttade vi in, ville inte vara ute på den inglasade verandan med tanke på raketerna som vi förstod skulle dimpa ned över vårt hus och trädgård.

Stax före tolvslaget brakade terrorn lös utanför, men hundarna käkade oberörda sina köttben och vi skålade i champagnen som var kvar och önskade varandra ett nytt fint år tillsammans.

Nyårsönskan blir att fyrverkerierna skall avta för miljön och djurens skull!

Vi skålar och önskar alla vänner ett riktigt Gott Nytt och Lyckosamt 2010.