Blog Image

Gudrun Carlsson

Om oss och våra älskade hundar

www.skyelice.se

Vaktstyrkan

Jan - Dec 2019 Posted on 2019-10-09 21:16

Oktober månad och vi har väldigt mycket vilda djur som rör sig här i vårt område. Hjortar, rådjur har sin fristad de kommer i stora flockar med sina halvstora kid. Det rika fågellivet med kärrhök och korpar, där ungarna nu blivit flygfärdiga. Mycket gäss och tranor passar skränande över oss. Vi har även kattugglor som skriker när det blir mörkt, vilket gör att hundarna går igång. Detta fågelläte är de väldigt fundersamma över, låter som någon är i fara.
Mary, vår pysselgumma som älskar att leka och bära runt på saker, har också ett stort intresse att bevaka sin familj, vårt hus och egendom (trädgård). Vår lilla polis, vaktkonstapel. Vi skojar att hon tillhör Finska gränspolisen, hon har ju både finska och ryska anor.

Just nu har hon mycket att göra nattetid, vill vakta huset från alla vilda djur utanför, hon hör prassel, ljud från dem, hör kattugglorna skrika. Väcker oss genom att försöka öppna ytterdörren, eller så står hon vid våra sängar och ”pratar” lite lågmält, tycker vi skall gå upp för att släppa ut henne. Ibland tänker vi, kanske hon behöver kissa eller bajsa, men nej då, hon skall bara ut och kolla läget. Sedan är hon nöjd i bästa fall lägger hon sig och sover.Stöpafors och Fryksdalen

Jan - Dec 2019 Posted on 2019-09-30 16:59

18-19 september 2019

Vi har talat om många gånger att åka upp till Carin, Bellis och Sunny i Fryksdalen för att besöka Stöpafors Kvarn. Per är ju utbildad kvarnmästare. Gick på Nordiska Kvarnskolan i sin ungdom och har jobbat inom kvarnbran schen i hela sitt liv.  Denna lilla kvarn, som gör skrädmjöl, ett rostat havremjöl, har gått i arv i många generationer och nu är det ett barnbarn till förra mjölnaren Curt-Inge Persson som driver kvarnen. Det var jättekul att se, allt produktion sker såsom man gjorde förr. Inte särskilt många hjälpmedel.

Vi köpte några påsar och har bakat skrädmjölstekakor som är jättegoda. 

Familjen Bengtsson äger Stöpafors herrgård, har en stor kobesättning och vi besökte ladugården och såg hur det gick till med mekanisk mjölkning. Kossorna var vana att ställa upp sig. Vi träffade små söta kalvar, några var nästan nyfödda.

Carin, dottern Margareta och maken Göran bor mycket idylliskt i närheten av herrgården. De har lite höns och ankor. Margareta och Göran har också två jättetrevliga hundfröknar Trixi och Jazza.

Det blev några intressanta dagar för oss, en fantastisk fin utflykt till Tossebergsklätten där vi hade magnifik utsikt över landskapet. Det var klart och fint väder och vi såg ända till Norge.

Var nere vid Fryken och fotograferade Bellis, Sunny samt våra tre töser. Fem vackra fröknar vid Fryken!

Jag fotograferade flitigt, här finns bilder: http://photobyguca.skyelice.se

Tusen tack för god mat, för guidning och trevlig samvaro.Träningshelg i Vedby

Jan - Dec 2019, Uncategorised Posted on 2019-09-06 19:24

Britta tog initiativet till en härlig helg i Vedby Strövområde utanför Klippan. Där hade hon bokat mark för att träna spår och sök. Sapphire med matte och husse anslöt, liksom Ruby och Abbe som var ute med sin matte och husse på husbilssemester i Skåne.

Vi hade ett par dagar med jättefint väder i den vackra skogen.

Ida, Mary och Lily spårade, Tanja tränade sök. Testade lite sök gjorde även Ruby och Abbe.

Lily, Tanja, Sapphire och Ruby firade 6-årig födelsedag så det blev hundtårta samt fest även för oss tvåbenta.
Tusen tack för en jättetrevlig helg.

Här finns flera bilder: http://photobyguca.skyelice.seNext »